به نقل از iraniandoctor.org، پزشکی یک حرفه‌ی شریف و مقدس است. پزشک کسی است که صلاحیت درمان افراد بیمار یا آسیب دیده را داشته باشد. جراحان ذیصلاح همچنین می‌توانند بر مبنای زمینه‌ی تخصصی خود روی بیماران عمل جراحی انجام دهند. پزشکان ایرانی از جراحان پلاستیک گرفته تا تومورشناسان در دنیا شناخته شده‌اند. برجسته ‌ترین پزشک ایرانی نسل ما جراح اعصاب و دانشمند پزشک، دکتر مجید سمیعی است.

لیست پزشک های ایرانی شاغل در امریکا را در سایت ایران دکتر مشاهده کنید

رابطه‌ی پزشک و بیمار

رابطه‌ی بین بیماران و پزشکان ضروری‌ترین بخش هر اقدام پزشکی است. دلیل اصلی اینکه مهاجران ایرانی برای درمان مریضی‌شان به دنبال پزشک ایرانی هستند همین است. پزشک علاوه بر درمان بیمار باید درک درستی از نیازهای او داشته باشد. این حیاتی‌ترین بخش هر عمل پزشکی است. هدف نهایی همه‌ی پزشکان و ارتباط کلامی با بیمار و رابطه با آن‌ها بهبود سلامت بیمار و مراقبت بهداشتی از آن‌هاست. بیمار باید به پزشک خود اعتماد کند تا معالجه‌ی او مؤثر و موفقیت‌آمیز باشد. طی چند پژوهش پزشکی ارزش مهارت‌های برقراری ارتباط کلامی خوب و رابطه‌ی مؤثر با بیمار ثابت شده، که این مهارت‌ها می‌توانند موجب افزایش رضایت بیمار و پزشک، فاش کردن بهتر اطلاعات حیاتی، تبعیت بیشتر از روند درمان، کاهش نگرانی‌های هیجانی، ارتقای مؤلفه‌های روانشناسانه و نتایج بالینی کلی بهتر شوند.

پزشکان ایرانی در طول تاریخ

فعالیت‌ها و مطالعات پزشکی در ایران تاریخچه‌ای عظیم و طولانی دارد. ایرانی‌ها اولین پایه‌گذاران نظام بیمارستانی مدرن هستند. بسیاری از رویکردهای پزشکان ایران قدیم مورد پذیرش پزشکان امروزی است. ابوعلی سینا یکی از مشهورترین طبیبان تاریخ پزشکی است. او در زندگیش کارها و تحقیقات علمی و پزشکی زیادی انجام داد. مشهورترین کتاب او «قانون در طب» است. ابوعلی سینا در کتابش چندین عارضه‌ی جسمی و روانی مانند کابوس، بی‌خوابی، افسردگی، توهم، شیدایی، زوال عقل، صرع، فلج، سکته‌ی مغزی، سرگیجه و رعشه را شرح داده است. پزشکان ایرانی مشهور دیگر در طول تاریخ محمدبن زکریای رازی که اولین اسید‌ها مانند اسید سولفوریک را ساخت، محمد علی استرآبادی و حکیم گیلانی هستند.

 

لیست پزشک های ایرانی شاغل در کانادا را در سایت ایران دکتر مشاهده کنید

دانشجویان پزشکی ایرانی

دانشجویان پزشکی ایرانی سه یا چهار سال در دانشگاه پزشکی تحصیل می‌کنند تا به «دکترای پزشکی» یا «دکتر پزشکی استخوان‌درمانی» نائل شوند. بعد از دریافت مدرک لازم است بر اساس علاقه‌مندی‌های شغلی دوره‌ی دستیاری خود را به پایان برسانند. دستیاری یک برنامه‌ی آموزشی بعد از فارغ التحصیلی است که در آن دانشجویان فقط می‌توانند تحت نظارت یک پزشک باتجربه تعلیم ببینند. طول دوره‌ی دستیاری برای پزشکان مراقبت اولیه و بعضی تخصص‌های دیگر حداقل سه سال و برای تخصص‌های جراحی تا پنج سال است. ممکن است بعضی تخصص‌های پزشکی به سال‌های بیشتری دوره‌ی آموزش دستیاری نیاز داشته باشند. در طول آموزش دستیاری، مخارج زندگی دستیاران به آن‌ها پرداخت می‌شود. بعد از اتمام برنامه‌ی دستیاری، پزشکان ایرانی بر اساس زمینه‌ خاص خودشان در یک آزمون شرکت می‌کنند که در صورت قبولی، به آن‌ها اجازه داده می‌شود استخدام شوند یا به عنوان متخصص در زمینه‌ی خاص خودشان کار کنند.

منبع: www.iraniandoctor.org