طبق مطالب وبسایت IranianPsychologist.org، روانشناسی اسلامی با نگاه اسلامی به زندگی ذهن انسان را از جنبه‌های پزشکی و فلسفه بررسی می‌کند. این مطالعه موضوعات مختلفی را هدف می‌گیرد. در این عرصه چند شخصیت مشهور وجود دارد مانند:

محمد بن زکریای رازی: یک دانشمند بسیار تأثیرگذار که در عصر طلایی اسلام می‌زیست. در جهان، او از اولین افرادی است که راجع به امراض و اختلالات روانی صحبت کرده است.

ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا: یک حکیم بسیار مشهور ایرانی که به خاطر نوشته‌هایش درباره‌ی فیزیک، فلسفه، داروسازی، ریاضی و شعر معروف است.

کار روانشناسان چیست؟

کار یک روانشناس ایرانی مستلزم یادگیری، ارزشیابی، تشخیص و درمان فرآیندهای متنوع روح و روان است.

کار روانشناسان به دو شاخه تقسیم می‌شود: روانشناسان کاربردی و روانشناسان پژوهش‌گرا.

روانشناسان ایرانی عمدتا کار روان‌درمانی می‌کنند و به زبان فارسی (روان‌درمان‌گران فارسی‌زبان) به بیماران خود کمک می‌کنند بهتر از پس زندگی و مشکلات آن (هیجان، خشم، افسردگی) برآیند.

روانشناسان برای کمک به بیماران از یک سری روش‌ها مانند دارو درمانی، هیپنوتیزم و روان‌درمانی استفاده می‌کنند. بسیاری از مردم خیال می‌کنند هر کسی می‌تواند یک بیمار را روی صندلی بنشاند، با او حرف بزند و از این طریق دردی از او دوا کند. اما یک روانشناس موفق به مدت زیادی تجربه‌ی عملی ‌و آموزش حرفه‌ای نیاز دارد.

روانپزشک در برابر روانشناس

اصولا روانپزشک یک پزشک است اما روانشناس پزشک نیست. چون که روانپزشک اجازه‌ی دارو درمانی و تجویز دارو دارد اما بیشتر روانشناسان اجازه‌ی این کار را ندارند.

مددکاران اجتماعی بالینی کار روانپزشکان و روانشناسان را انجام می‌دهند ولی با آن‌ها یکی نیستند. آن‌ها متخصصان سلامت روان هستند که در زمینه‌ی مددکاری اجتماعی مدرک دکترا دریافت کرده‌اند. آن‌ها مثل روانشناسان اجازه ندارند دارو تجویز کنند، اما می‌توانند تشخیص دهند که آیا بیمار نیازمند داروست یا خیر. همچنین می‌توانند مراجعان خود را برای معاینه‌ی بیشتر به روانپزشکان ارجاع دهند. مددکاران اجتماعی کلینیکی معمولا بعد از گذشت دو سال آموزش در زمینه‌ی مربوط به خود مجوز فعالیت دریافت می‌کنند.

روانشناس ایرانی

ایرانی‌ها معمولا در پی روانشناسان هم‌وطن خود هستند، چون راحت‌تر می‌توانند با کسی که با او تشابهات و اشتراکات فرهنگی و دینی دارند درباره‌ی مشکلاتشان صحبت کنند.

منبع: http://www.iranianpsychologist.org/

مقالات بیشتر

دندان‌پزشکان ایرانی چه کسانی هستند؟

چرا ما پزشکان ایرانی را ترجیح می‌دهیم؟

روانشناسان ایرانی و بهداشت روان

دندان‌پزشکان ایرانی و مشکلات سلامت دندان